به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، همايش بررسي و آسيب شناسي روابط دختر و پسر با حضور 300 نفر از دانش اموزان و جمعي از دبيران و مسئولين برگزار شد.
دکتر محمد ربيعي استاد حوزه و دانشگاه در اين نشست به بررسي آسيبهاي روابط دختر و پسر پرداخت و گفت: يكي از عواملي كه در سلامت روان اهميت دارد ارتباط با ديگران است، اين ارتباط دوسويه است كه يك سر آن سلامت روان و ديگري آسيب رواني است انسان عاقل كسي است كه از عواملي كه باعث آسيب روان شود دوري كند.
وي با تاكيد بر اينكه همه ارتباطات انسان براساس نيازمنديهاي او شكل ميگيرد، گفت: اين نيازها در دوران جواني دامنه وسيعي دارد و نياز افراد بزرگتر بخشي نيازهاي سالم و بخشي ناسالم و بخشي واقعي و غيرواقعي است.
دکتر ربيعي با اشاره به اينكه شرط سالم بودن ارتباطات اين است كه بر مبناي نيازهاي سالم باشد، خاطرنشان كرد: مثلا نياز به جلب توجه يك نياز كاذب است و بايد در روابط دو جنس مخالف از آن پرهيز كرد چراكه شناخت نيازهاي سالم و ناسالم امري ضروري است و معيار شخصيت سالم در روان شناسي كسي است كه خود و رفتار خود را شناخته و ميداند رفتار او در چه جهتي حركت ميكند.
اين استاد حوزه و دانشگاه مبناي ديگر ارتباط سالم را ارتباطي دانست كه مبتني بر فرهنگ باشد و گفت: ارتباطات بايد مبتني بر فرهنگ هر فرد باشد تا آسيب جدي ايجاد نكند.
اين پژوهشگر يادآور شد: اگر در ارتباط مراقب احساسات خود نباشيم و آنها را نظم ندهيم اين ارتباط كم كم به يك درگيري عاطفي تبديل ميشود و اين درگيري عاطفي كم كم باعث عشق ظاهري و بي توجهي به ارزشها ميشود به طوري كه يك فرد اين با اين ويژگي ممكن است به همه گذشته خود پشت پا بزند.
ربيعي تاکيد کرد: مسووليت پذيري در ارتباط بسيار اهميت دارد و در اسلام نيز به آن تاكيد شده است به طوري كه نگاه اسلام در اين خصوص مسووليت پذيرانه است چراكه ارتباط دو جنس مخالف اگر با دوري از آسيبها و با مسووليت باشد، رشد دهنده است.